OTEL TUR VİLLA TEKNE ARAÇ KİRALAMA VİZE BİLET AL MICE

Çeşme’de Gezilecek Yerler

Blog Hesabı
Alaçatı Tatil Tarih İcon 2023-03-26 10:55:12 Alaçatı Tatil Tarih İcon Güncellenme: 2023-03-26 10:55:12

Ülkemizin cennet noktalarından birisi olan Çeşme’de gezilip görülmesi gereken birçok turistik bölge bulunmaktadır. Kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanında büyüleyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Çeşme her yıl onlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Çeşme hakkında merak ettikleriniz için tıklayınız (link verilecek)

İşte Çeşme’de gezip görmeniz gereken yerler;

1-     Çeşme Merkez

Çeşme’ye geldiğinizde ilk gezmeniz gereken noktalardan birisi Çeşme Merkez’dir.  Çeşme merkeze geldiğinizde sosyalleşmemek neredeyse imkânsız birçok kafe, restoran ve plaj burada bulunmaktadır. Çeşme Merkez’den kendinize ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabileceğiniz alışveriş mekânları da bulunmaktadır.

2-     Çeşme Marina

Denizin ve turizmin kalbinin attığı yer Çeşme. Soluklanmak, denizin keyfini çıkarmak ve alışveriş yapmak isterseniz Çeşme Marina sizleri bekliyor. Öğle ve akşam yemekleri yemek için restoranlar ve daha fazlası. Burada sadece gündüzleri değil aynı zamanda geceleri de canlı. Gece hayatını sevenler için Çeşme Marina’da birçok bar bulunuyor.

Çeşmede nerede ne yenir? Yemek severler sizler için yazdık. (link verilecek)

3-     Çeşme Kalesi

Doğal güzelliklerini tarihi güzellikleri ile süsleyen harika bir coğrafya. İşte o tarihi güzelliklerinden birisi Çeşme Kalesi. Çeşme Kalesi, Çeşme’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi ve kale günümüze kadar sağlam şekilde gelmeyi başarmıştır. Çeşme Kaleis 1508 yılında II.Beyezid döneminde inşa edilmiştir.

4-     Çeşme Kervansarayı

Çeşme Kervensarayı Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1528 yılında inşa ettirilmiştir. Kervansaray yapancı tüccarların bölgede konaklaması için kurulmuştur ve günümüzde halen otel olarak hizmet vermektedir.

5-     Ilıca (Link verilecek)

Çeşme’nin en turistik bölgelerinden birisi olan Ilıca’da birçok plaj ve otel bulunmaktadır. Ilıca Plajı’nın uzunluğu 3 kilometreyi bulmaktadır. Plajın kumu altın sarısı ve ince kumdur. Burada nisan ayından kasım ayının başına kadar denize girilebilmektedir.

6-     Ildırı (link verilecek)

Ildırı Çeşme’nin şirin kasabalarından birisi. Ildıra giderken bile yollar size keyf vermeye yetecek güzellikte. Ildıra’ya geldiğinizde Erythrai Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ildırı’da bulunan plaj tertemiz olduğundan denize girmek için iyi bir seçenek olacaktır.

7-     Alaçatı (link verilecek)

Tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi Alaçatı’dır. Alaçatı denildiğinde tarihi taş evleri, rüzgaar sörfü, deniz keyfi, oteller, eğlence akla gelmektedir. Bunların yanında festivalleri ve gece hayatı ile de Alaçatı vazgeçilmezler arasında.

8-     Delikli Koyu

Sessiz ve sakin bir tatil arıyorsanız Delikli Koy bunun için biçilmiş kaftan. Delikli Koyun bu kadar sessiz ve sakin olmasının sebeplerinden birisi denizinin soğuk ve çakıllı olmasından dolayı. Fakat kamp yapmak istiyorsanız mutlaka Delikli Koyu tercih etmelisiniz.

9-     Ayios Haralambos Kilisesi

Çeşme Merkez’de yer alan Ortodoks Rum Kilisesi’dir. Kilise içerisinde birçok sanatsal çalışma sergilenmektedir. Yakın zamanda restorasyon çalışmasından geçen kilise mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

10-  Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı

Çeşme’den Alacalı’ya geçerken yol üstünde görülebilen yel değirmenleri parkıdır. 1850 yıllarından kalmış olan bu yel değirmenlerinin önünde mutlaka fotoğraflar çekilmeli ve soluklanmalısınız. Bu arada gün batımını buradan izlemekte ayrı bir tat.

 

Tüm Konular

Diğer Bloglarımız

Alaçatı da Kahvaltı Yapılacak Yerler

Alaçatı'da Kahvaltı Yapılacak Yerler

Blog Hesabı
2023-03-26 10:20:50

Alaçatı’ya geldiniz ve güne güzel bir başlangıç mı yapmak istiyorsunuz? Tam olmanız gereken yerdesiniz. İşte sizler için bu yazımızda Alaçatı’da güne en güzel başlama yöntemlerini yani Alaçatı’da en güzel kahvaltı mekanlarını bir araya getirdik. Rengârenk Alaçatı sokaklarında, birbirinden enfes Ege lezzetleriyle güne harika bir başlangıç yapmak için hadi başlayalım.

Asma Yaprağı Alaçatı

Alaçatı da kahvaltı denildiği zaman akla ilk gelecek mekanlardan birisi ve yıllardır lezzetinden ödün vermeyen mekân Asma Yaprağı Alaçatı ile listemize başlamak istedik.

Organik beslenmeyi seviyorsanız tam size göre bir mekân diyebiliriz. Zeytin ağaçlarının arasında, huzurlu vakit geçirip, tüm stresinizi atabileceğiniz bir mekandır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin çok uğradığı mekanlardan biridir ve leziz serpme kahvaltısı ile ünlüdür. Ayrıca, karadut reçelli lor peynirini de denemeden gitmeyin.

Adres: 7152 Sokak, No:143/1 Alaçatı/Çeşme

Telefon: 05389121290

Bumba Breakfast Club

Tarihi bir binada faaliyet gösteren Bumba Breakfast Club, sizleri zeytin, nar ve limon gibi çeşitli ağaçlar ve bahçede gezinen minik kaplumbağalar ile sizleri karşılamaktadır. Alaçatı’da kahvaltı denildiğinde ilk akla gelen mekanlar arasında yer alan Bumba Breakfast Club, organik lezzetleriyle sizleri beklemektedir.

Klasik bir Ege kahvaltısı yapabileceğiniz, bazlama, organik köy yumurtası, ev yapımı peynirler ve tabii ki İzmir’in çıtır gevreği ile doğayla iç içe huzurlu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde tamamen ev yapımı olan yaban mersini, kızılcık ve karadut suyunu da kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Adres: Alaçatı Mahallesi 2000 Sokak, No: 35, İzmir

Telefon: 0506 938 33 11

Çalışma Saatleri: Her gün 9:00 – 16:00

Katre Kahvaltı

Katre Otel’ de kahvaltı Alaçatı’nın klasikleri arasında yer almaktadır. Bölgeye ait en güzel, en doğal, en taze lezzetler özenle seçilmekte ve Katre Otel misafirlerine sunulmaktadır.

Geleneksel Türk kahvaltısına dair her şeyi bulabileceğiniz mekânda birbirinden ilginç lezzetler de yer almaktadır. Taze meyve, sebzelerle hazırlanan kahvaltı da organik köy peynirleri, ev yapımı reçeller ve zeytinler de favoriler arasındadır. Ayrıca, acı biber reçeli ve içerisinde yeşil biber bulunan peynir ezmesini de kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. 

Adres: Alaçatı Mahallesi, İnönü Caddesi, No: 77

Telefon: 0542 716 1818

Bom Dia Alaçatı

Alaçatı’ya geldiniz ancak klasik lezzetlerin dışına çıkıp farklı tatlara doğru yolculuk mu yapmak istiyorsunuz? İşte tam size göre bir mekân Bom Dia Alaçatı. Gördüğünüz an samimi ortamı, Huzur verici bahçesi ve mimarisiyle kalbinizi fethetmeyi başaran Bom Dia, birbirinden leziz ve ilginç yiyecekleriyle de midenizi fethetmeyi başaracak bir mekân.

Mekâna özgü birçok lezzet bulunmaktadır ancak bunlara başlamadan ilk olarak söz etmeden geçmeyelim mekânın serpme kahvaltısı da bir o kadar leziz ve bu konuda da misafirleri düşünmeyi ihmal etmemişlerdir.

Gelelim diğer Bom Dia lezzetlerine, güne hafif ve ferahlatıcı bir başlangıç yapmak isteyenler için birbirinden harika smootie kaseleri mevcuttur. Sıcacık fırından çıkmış kruvasanlar, avokadolu omletler, meyveli pankekler ve daha birçok lezzet sizleri beklemektedir. Ayrıca, Bom Dia Alaçatı’ya özgü süzme yoğurt üzerinde servis edilen pancar reçelini de denemenizi kesinlikle önermekteyiz.

Kahvaltı sonrası, cheesecake ve yanında biberiye çayınızla bahçenin ve mekânın tadını çıkarabilir, huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Alaçatı Mh. 12500 Sokak No:38, 35930 Çeşme/İzmir

Telefon: 0539 811 0167

Çalışma Saatleri: Her gün 09:00 - 17:00 – *Çarşamba günleri kapalıdır.

Tarla Alaçatı

Doğanın kalbinde, cıvıl cıvıl kuş sesleriyle, mis kokulu ağaçlar arasında kahvaltı mı yapmak istiyorsunuz? İşte aradığınız mekân Tarla Alaçatı. Adının hakkını vererek bahçeden topladıkları ürünleri misafirlerine sunmaktadırlar.

Organik yumurtaları ve ev yapımı birbirinden leziz domates, lavanta, kekik, nane, incir, çilek ve gül reçellerini kesinlikle tatmalısınız. Ayrıca, mekâna özgü Germiyan ekmeği üzerine sürülen humus da mekânın en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer almaktadır. Menemen, gözleme gibi klasik lezzetler de misafirleri beklemektedir.

Merkeze biraz uzak olması bir yana geldiğinize değecek bir mekân olan Tarla Alaçatı da çeşitli atölyeler ve sinema gösterileri de yer almaktadır. Keyifli zaman geçirmek için mekânda bunlara da göz atabilirsiniz.

Adres: Ovacık, 7152. Sokak No:145, 35937 Çeşme/İzmir

Telefon: 05414463061

Noni’s House

Enginar tarlasında, doğayla iç içe kahvaltı yapmak mı? İşte Noni’s House tam olarak böyle bir yer. Samimi ve huzurlu ortamıyla harika bir Ege kahvaltısı yapıp doğanın kalbinde huzuru bulabileceğiniz bir mekân Noni’s House.

Pofidik pişileri ve pişilere eşlik edecek birbirinden leziz ev yapımı reçeller bulunmaktadır. Ayrıca, pişilere eşlik edecek zeytin ezmesini de kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Mekân tüm yıl misafirlerine hizmet vermektedir.

Adres: Musalla Mah. Soğanlık mevkii Küme Evleri 470/36 Ovacık Çeşme-İzmir

Telefon: 0532 418 4701

Çalışma Saatleri: Hafta içi 9.00 ila 24.00

İncirli Ev Otel

İncirli Ev Otel, avlusunda kocaman tarihi bir incir ağacının bulunduğu bir bahçede yer alan eski bir Rum evidir. Rum evi Poshor ailesine aittir ve ev aslına uygun olarak restore edilip otel olarak misafirlerinin kullanımına sunulmuştur. Mandalina, limon ve karadut ağaçlarının da renklendirdiği harika bir bahçeye sahiptir.

Sene boyu misafirlerini ağırlayan otelde doğayla iç içe, huzurlu bir Ege kahvaltısı yapma şansı sizleri beklemektedir. Leziz ekmekler eşliğinde peynir, zeytin ve birbirinden güzel ev yapımı reçeller yer almaktadır. Ve tabii ki mekânın en ünlüsü incir reçelidir.

Adres: Yeni Mecidiye Mahallesi 13074 Sk. No.3 Alaçatı, Çeşme İzmir

Telefon: 0232 716 0353

 

...
Çeşme’de Gezilecek Yerler

Çeşme’de Gezilecek Yerler

Blog Hesabı
2023-03-26 10:55:12

Ülkemizin cennet noktalarından birisi olan Çeşme’de gezilip görülmesi gereken birçok turistik bölge bulunmaktadır. Kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanında büyüleyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Çeşme her yıl onlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Çeşme hakkında merak ettikleriniz için tıklayınız (link verilecek)

İşte Çeşme’de gezip görmeniz gereken yerler;

1-     Çeşme Merkez

Çeşme’ye geldiğinizde ilk gezmeniz gereken noktalardan birisi Çeşme Merkez’dir.  Çeşme merkeze geldiğinizde sosyalleşmemek neredeyse imkânsız birçok kafe, restoran ve plaj burada bulunmaktadır. Çeşme Merkez’den kendinize ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabileceğiniz alışveriş mekânları da bulunmaktadır.

2-     Çeşme Marina

Denizin ve turizmin kalbinin attığı yer Çeşme. Soluklanmak, denizin keyfini çıkarmak ve alışveriş yapmak isterseniz Çeşme Marina sizleri bekliyor. Öğle ve akşam yemekleri yemek için restoranlar ve daha fazlası. Burada sadece gündüzleri değil aynı zamanda geceleri de canlı. Gece hayatını sevenler için Çeşme Marina’da birçok bar bulunuyor.

Çeşmede nerede ne yenir? Yemek severler sizler için yazdık. (link verilecek)

3-     Çeşme Kalesi

Doğal güzelliklerini tarihi güzellikleri ile süsleyen harika bir coğrafya. İşte o tarihi güzelliklerinden birisi Çeşme Kalesi. Çeşme Kalesi, Çeşme’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi ve kale günümüze kadar sağlam şekilde gelmeyi başarmıştır. Çeşme Kaleis 1508 yılında II.Beyezid döneminde inşa edilmiştir.

4-     Çeşme Kervansarayı

Çeşme Kervensarayı Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1528 yılında inşa ettirilmiştir. Kervansaray yapancı tüccarların bölgede konaklaması için kurulmuştur ve günümüzde halen otel olarak hizmet vermektedir.

5-     Ilıca (Link verilecek)

Çeşme’nin en turistik bölgelerinden birisi olan Ilıca’da birçok plaj ve otel bulunmaktadır. Ilıca Plajı’nın uzunluğu 3 kilometreyi bulmaktadır. Plajın kumu altın sarısı ve ince kumdur. Burada nisan ayından kasım ayının başına kadar denize girilebilmektedir.

6-     Ildırı (link verilecek)

Ildırı Çeşme’nin şirin kasabalarından birisi. Ildıra giderken bile yollar size keyf vermeye yetecek güzellikte. Ildıra’ya geldiğinizde Erythrai Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ildırı’da bulunan plaj tertemiz olduğundan denize girmek için iyi bir seçenek olacaktır.

7-     Alaçatı (link verilecek)

Tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi Alaçatı’dır. Alaçatı denildiğinde tarihi taş evleri, rüzgaar sörfü, deniz keyfi, oteller, eğlence akla gelmektedir. Bunların yanında festivalleri ve gece hayatı ile de Alaçatı vazgeçilmezler arasında.

8-     Delikli Koyu

Sessiz ve sakin bir tatil arıyorsanız Delikli Koy bunun için biçilmiş kaftan. Delikli Koyun bu kadar sessiz ve sakin olmasının sebeplerinden birisi denizinin soğuk ve çakıllı olmasından dolayı. Fakat kamp yapmak istiyorsanız mutlaka Delikli Koyu tercih etmelisiniz.

9-     Ayios Haralambos Kilisesi

Çeşme Merkez’de yer alan Ortodoks Rum Kilisesi’dir. Kilise içerisinde birçok sanatsal çalışma sergilenmektedir. Yakın zamanda restorasyon çalışmasından geçen kilise mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

10-  Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı

Çeşme’den Alacalı’ya geçerken yol üstünde görülebilen yel değirmenleri parkıdır. 1850 yıllarından kalmış olan bu yel değirmenlerinin önünde mutlaka fotoğraflar çekilmeli ve soluklanmalısınız. Bu arada gün batımını buradan izlemekte ayrı bir tat.

 

...
Çeşme Hakkında Merak Edilenler

Çeşme Hakkında Merak Edilenler

Blog Hesabı
2023-03-22 11:52:28

Türkiye’de turizm denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi Çeşme’dir. Bir yerin turizm şehri olması oldukça zordur. Çeşme çeşitlilikleri, kültürel ve doğal zenginlikleri ile bu zorlukları çok rahat bir şekilde aşmış ve dünyanın sayılı turizm şehirlerinden birisi olmuştur. Dünyanın her yerinden yerli ve yabancı milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Çeşme birçok termal, butik, balayı, düğün, kongre, pati ve muhafazakâr konseptli otele ev sahipliği yapmaktadır. Bu çeşitliliklerinden dolayı herkese hitap edebilmektedir. Çeşme’de tatil yapmak için aradığınız her şeye alacatitatil.com üzerinden ulaşabilir, dilediğiniz oteli anında bulabilirsiniz. Bunun yanında Çeşme villa kiralama, çeşme tekne kiralama, çeşme transfer ve Çeşme’de kurumsal organizasyonlarınız ve toplantılarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Çeşme’nin Tarihi, Çeşme’nin Eski Adı? 

Çeşme kültürel zenginliklerinin yanında aynı zamanda tarihi bir geçmişede sahiptir. İlk çağlarda Çeşme Cyssus adı ile anılmaktaymış. Bu ismi ise denizcilerin su temin ettiği yer olduğundan dolayı aldığı tahmin edilmektedir. Çeşme dönemin en önemli içme suyu limanlarından birisi olarak görülmekteymiş. Sadece içme suyu limanı olarak değil aynı zamanda önemli bir ticaret limanıymış Çeşme. O dönemlerde bile Çeşme turizmin ve ticaretin önemli noktalarından birisi olarak bilinmektedir.

Çeşme’de Lydia, Pers, Pergamon (Bergama) Krallığı, Roma ve Bizans egemenlikleri hüküm sürdürmekteydi. O dönemlerden kalan birçok eseri günümüzde Çeşme’ye giderek ziyaret edebilirsiniz.

 Bir dönem Cenevizliler’in etkisi görülen Çeşme’de Çaka Bey hüküm sürmüş fakat bu çok uzun sürmemiştir. Aydınoğulları’nın akını ile 14. Yüzyılın başlarında bölgede Türk hakimiyeti kendini göstermeye başlamış, Yörenin yönetimi İzmir Bey’i Umur Bey’e geçmiştir. Bu dönemde de Çeşme önemli bir deniz üssü durumuna gelmiştir.

Yıldırım Beyazit tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır fakat 1402 yılında gerçekleşen Ankara Savaşı’ndan sonra Çeşme kaybedilmiş ve Timur tarafından Aydınoğulları’na verilmiştir.

Çeşme daha sonra tekrar Osmanlı Devleti’ne geçmiş ve yıllarca eyalet olarak yönetilmiştir. 1867 yılında ise Aydın vilayetinin İzmir Sancağı’na bağlı bir kaza olmuştur. 1881 yılında ise Çeşme ilçe olmuş ve Çeşme Belediyesi kurulmuştur.  Daha sonra Cumhuriyet Dönemi’nde alınan karar ile İzmir il, Çeşme ise ilçe olmuştur.

Çeşme’nin Mahalleri 

·         16 Eylül

·         Alaçatı

·         Altınkum

·         Altınyunus

·         Ardıç

·         Boyalık

·         Celal Bayar

·         Cumhuriyet

·         Çakabey

·         Çiftlik

·         Dalyan

·         Fahrettinpaşa

·         Germiyan

·         Ildır

·         Ilıca

·         İsmet İnönü

·         Karaköy

·         Musalla

·         Ovacık

·         Reisdere

·         Sakarya

·         Şehit Mehmt

·         Şifne

·         Üniversite

·         Yalı

Çeşme’de Ne Yenir?

Çeşme’ye geldiniz, denizin keyfini çıkardınız şimdi mükemmel bir yemek yemek istiyorsunuz. İşte bu sorunun cevabı. Çeşme’de o kadar çok sayıda kumrucu ve esnaf lokantası bulunuyor ki aç kalmanız mümkün değil.

1-      Kumrucu Hikmet

Çeşme’de o kadar çok İzmir Kumru yiyebileceğiniz mekân bulunuyor ki onlardan en meşhur olanı Kumrucu Hikmet. Buraya geldiğinizde kumruya doyacaksınız ve tekrar tekrar yemek isteyeceksiniz.

2-      Ferdi Baba Restaurant

Çeşme’nin en önemli restoranlarından birisidir. 1981 yılında kurulan restoranda denizin kokusu ve manzarası eşliğinde harika bir yemek deneyimi yaşayacaksınız. Buraya geldiğinizde deniz mahsullü kokoreç, deniz mahsullü şehriye, güveçte karides, hardallı hamsi, tane hardallı hamsi marin ve ahtapot ızgarayı mutlaka tatmalısınız.

3-      Kolburano’s

İtalya’nın geleneksek köy pizzasını tatmak için güzel bir fırsat Çeşme’de sizleri bekliyor. İnce hamuru, yerli üretim sebzeleri en kaliteli pizzayı burada tadacaksınız.

4-      Roka Bahçe

Begonvillerin altında muhteşem bir akşam yemeği yemek ister misiniz? Roka Bahçe tam olarak bunun için biçilmiş kaftan

5-      Reyhan Pastanesi

Tarihi 1965 yılına dayanan ve ülkemizin en önemli pastanelerinden biri olan Reyhan Pastanesi’nin bir durağı ise Çeşme’de yer alıyor. Sütlü tatlılılar, tatlı kurabiyeler, kek çeşitleri ve tuzlulardan oluşan mükemmel bir ürün kapasitesine sahip Reyhan Pastenesi’ne mutlaka uğramalısınız.

Çeşme İzmir Arası Kaç Km? 

İzmir- Çeşme arası 90 km uzaklıkta yer almaktadır. Arabayla yolculuk süresi 30 dakika sürmektedir. İzmir otogarından otobüse binerek Çeşme’ye 1 saat 40 dakikada ulaşabilirsiniz.

Çeşme’de Tatil

Çeşme’de tatil yapmanın en kolay yolu alacatatil.com üzerinden rezarvasyon yapmaktır. Alacatatil.com ile otel, villa, tekne, transfer, mice gibi tüm işlemlerinizi tek bir çatı altında ile anında yapabilirsiniz. 

...
Alaçatı Seyahat Planlaması

Alaçatı Seyahat Planlaması

Blog Hesabı
2023-03-19 16:10:43

Ülkemizin cennet noktalarından birisi olan Çeşme’de gezilip görülmesi gereken birçok turistik bölge bulunmaktadır. Kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanında büyüleyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Çeşme her yıl onlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

İşte Çeşme’de gezip görmeniz gereken yerler;

Çeşme Merkez

Çeşme’ye geldiğinizde ilk gezmeniz gereken noktalardan birisi Çeşme Merkez’dir.  Çeşme merkeze geldiğinizde sosyalleşmemek neredeyse imkânsız birçok kafe, restoran ve plaj burada bulunmaktadır. Çeşme Merkez’den kendinize ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabileceğiniz alışveriş mekânları da bulunmaktadır.

Çeşme Marina

Denizin ve turizmin kalbinin attığı yer Çeşme. Soluklanmak, denizin keyfini çıkarmak ve alışveriş yapmak isterseniz Çeşme Marina sizleri bekliyor. Öğle ve akşam yemekleri yemek için restoranlar ve daha fazlası. Burada sadece gündüzleri değil aynı zamanda geceleri de canlı. Gece hayatını sevenler için Çeşme Marina’da birçok bar bulunuyor.

Çeşme Kalesi

Doğal güzelliklerini tarihi güzellikleri ile süsleyen harika bir coğrafya. İşte o tarihi güzelliklerinden birisi Çeşme Kalesi. Çeşme Kalesi, Çeşme’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi ve kale günümüze kadar sağlam şekilde gelmeyi başarmıştır. Çeşme Kaleis 1508 yılında II.Beyezid döneminde inşa edilmiştir.

Çeşme Kervansarayı

Çeşme Kervensarayı Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1528 yılında inşa ettirilmiştir. Kervansaray yapancı tüccarların bölgede konaklaması için kurulmuştur ve günümüzde halen otel olarak hizmet vermektedir.

Ilıca

Çeşme’nin en turistik bölgelerinden birisi olan Ilıca’da birçok plaj ve otel bulunmaktadır. Ilıca Plajı’nın uzunluğu 3 kilometreyi bulmaktadır. Plajın kumu altın sarısı ve ince kumdur. Burada nisan ayından kasım ayının başına kadar denize girilebilmektedir.

Ildırı 

Ildırı Çeşme’nin şirin kasabalarından birisi. Ildıra giderken bile yollar size keyf vermeye yetecek güzellikte. Ildıra’ya geldiğinizde Erythrai Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ildırı’da bulunan plaj tertemiz olduğundan denize girmek için iyi bir seçenek olacaktır.

Alaçatı 

Tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi Alaçatı’dır. Alaçatı denildiğinde tarihi taş evleri, rüzgaar sörfü, deniz keyfi, oteller, eğlence akla gelmektedir. Bunların yanında festivalleri ve gece hayatı ile de Alaçatı vazgeçilmezler arasında.

Delikli Koyu

Sessiz ve sakin bir tatil arıyorsanız Delikli Koy bunun için biçilmiş kaftan. Delikli Koyun bu kadar sessiz ve sakin olmasının sebeplerinden birisi denizinin soğuk ve çakıllı olmasından dolayı. Fakat kamp yapmak istiyorsanız mutlaka Delikli Koyu tercih etmelisiniz.

Ayios Haralambos Kilisesi

Çeşme Merkez’de yer alan Ortodoks Rum Kilisesi’dir. Kilise içerisinde birçok sanatsal çalışma sergilenmektedir. Yakın zamanda restorasyon çalışmasından geçen kilise mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı

Çeşme’den Alacalı’ya geçerken yol üstünde görülebilen yel değirmenleri parkıdır. 1850 yıllarından kalmış olan bu yel değirmenlerinin önünde mutlaka fotoğraflar çekilmeli ve soluklanmalısınız. Bu arada gün batımını buradan izlemekte ayrı bir tat.

 

...